X Mostra d’Arts i Oficis de Ascó

El  cap de setmana del 20 i 21 de maig vaig participar a la X Mostra d’Arts i Oficis d’Ascó.

Abans que res,  he de dir que es la primera vegada que viatjo a Ascó i sobretot per participar a una mostra d’art i oficis.

En primer lloc vaig arribar el divendres per la  tarda, ja que es una mica lluny i vaig pendrem el viatge amb molta tranquilitat. Un cop arribat a Ascó, vaig colocar tot el material que duia a la Sala dels Joves.

Cap al fosc amb la Dolors i el Joan, que varen arribar mes tard, varem sopar i per ultim  vaig desplaçar-me a Mora la Nova per dormir.

El dissabte al mati  muntem  la parada.

Aquest any han prolongat la Fira un carrer mes. El nostra carrer es l’últim que s’ha afegit a la mostra del any passat.

Érem 67 artesans fent demostracions i 18 artesans  realitzant tallers per nens i nenes o grans.

X mostra d'art i oficisd'Ascó cartell
cartell

Associació artesans de Gràcia

 

En certa manera ens trobem els mes actius en quan a Fires a fora de Barcelona. La Dolors Just amb el  teler. Les Bufallums amb els ninotets. En Carles Farreny amb el taulell a punt de soldar les peces. La Begoña Cabero i el seu taulell de enquadernació. I jo, la Victòria Ibars amb el fang per fer demostracions de escultures.

Com ha resultat, ha estat un cap de setmana molt prolífic. Hem treballat molt, ens hem sortit amb tot el que ens varem proposar.  Els fascicles de les revistes dels anys 70 que duia la Begoña apunt per ser enquadernats.  I uns botons de diferents mides i formes i la escultura de La Noia de la Trena per anar al forn quan sigui seca.

X mostra d'art i oficis d'Ascó la noia de la trena
la noia de la trena

Apart de nosaltres hi havia altres artesans, forjadors, escultors, terrissers,.. Quan passaves per el carrer Major es sentien les eines i les mans com treballaven.

Exposicions de la Mostra

Els dos dies hem estat prou entretinguts amb la nostra feina. També hem visitat els racons on es celebraven altres actes del cap de setmana. Primerament l’exposició de Vestits de Batejar Antics. Com també la de Mantons i Mantellines. I la de Ràdios i aparells de Música i finalment la Farmàcia Centenària Biarnés.

Una cosa que ens va agradar molt va ser les rondalles que cercaven  pels carrers.

X mostra d'art i oficis d'Ascó rondalles davant nostre
davant nostre

El sol es va apagant. S’ha acabat la X Mostra d’arts i oficis d’Ascó i tothom recull per tornar a casa. Esperant que el proper any es torni a fer, per retrobar-nos i comentar com van les coses. Hem gaudit d’un cap de setmana. Hem conegut la gent del poble, dels voltants. Ens han preguntat encuriosits per la nostra feina. Hem conegut nous artesans i el seu treball.

Gràcies a Ascó per fer possible aquesta entranyable  X Mostra d’ Arts i Oficis.

Mostra d’Arts i Oficis
Etiquetado en:            

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.