El dia de Sant Jordi es celebra a tot el mon el dia del llibre, aquest any s’ha cambiat per un altre dia

Avui 23 de juliol s’ha celebrat Sant Jordi, una diada diferent que per motius del confinament es va haber de cambiar.

Jo vaig treballar durant el març amb les companyes de Minerva per participar el dia de Sant Jordi en els Jardinets de Gràcia.

Vaig tenir la idea de fer uns contes. No volia fer roses de ceràmica, per qué la Judith ja en feia. La Elsa per altre banda en feia de fusta i jo no tenia ganes de complicar-me en pensar com podien ser les roses. De fet ja tinc unes de filferro que son punts de llibre.

Canvis de dates

Vam esperar a veure si ho podriam celebrar un altre dia, però al final no hem pogut. Les retriccións que ens ha encomanat la Generalitat degut als nous casos que s’han detectat els ultims dies.

Contes per Sant Jordi, el dia del llibre

Vaig prepara una serie de llibres il·lustrats per mi i amb les cobertes de ceràmica. Que ara us presento.

Un Sant Jordi diferent per recordar

El drag
el poble i el drag
ovelles i doncelles
el rei i Sant Jordi
el poble feliç
la rosa de Sant Jordi

Aquest es el conte del drag i sant Jordi. Tots ja sabeu la història de Sant Jordi per la qual cosa no faré cap alussió al conte. Al no tenir text es pot explicar com es vulgui.

Altres llibres

A part de aquest llibre he fet d’altres. M’ha agradat aixo de explicar historietes ja construides i d’altres modificades per la época en que vivim.

He intentat explicar el conte de la caputxeta vermella amb un altre final. No m’agrada que el llop sigui tant dolent i es mengi a l’avia. Crec que en aquests moments de la història amb el problema del canvi climatic i amb les extincions dels animals que poc a poc van perdent la vida en aquest planeta nostre. No es pot parlar d’un llop afamat i que parla amb una nena petita.

Psicologia

S’ha parlat molt de la psicologia dels contes i les seves reminiscéncies. Tots tenen una llògica, avui en dia crec que aquesta llògica no te cabuda.

el meu conte es diferent es troben al bosc la caputxeta vermella i el llop i aquest li diu que agafi el camí més segur que d’aquesta manera no trovarà lladres.

Quan la caputxeta arriba a casa es troba al llop al llit i la seva avia amagada al armari. De fet aquest llop tenia gana i volia el cistell per menjar els seus fills i ell.

La caputxeta vermella i el llop

la caputxeta, la casa, l’avia i el cistell
el bosc el llop
el llop i els seus fills

Espero que us agradin

Un Sant Jordi diferent per recordar
Etiquetado en:            

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.