Petits contes a la vora del mar per llegir tranquilament

Petits contes o llibrets diferents es un altre manera de fer contes.

Llegir a la vora del mar ens pot portar tranquilitat sobretot si son petits contes.

Com sabeu visc a la vora del mar, mes ben dit a un pas del aigua i com no inspirar-se en aquest bonic mediterrani?

Com vaig dir en un altre post, el 28 de juliol passat m’ha agraden els contes curts i petits, que només mirar-los et queden en el record. Per això durant aquest temps he fet més d’una incursió  en aquest mon de la literatura.

Contes encantadors a la vora del mar per gaudir de les histories que explico en aquests petits llibres amb tapes de ceràmica.

Contes per agafar idees

Primer em vaig comprar uns llibres infantils per agafar idees.  Neda-que-neda de Leo Lionni, el mar de Amy Cartwright, el llop de sorra de Asa Lind i el reflejo de la luna en el agua y el mar burbujeante de la Carolina Enrech i la Sofia Ambrósio. Em van agradar molt tant les històries com les il·lustracions, però no em van agafar ganes de fer res com el que elles deien, Millor vaig pensar, no m’agrada copiar, millor tenir idees pròpies.

Idees pròpies

llibres

Amb tot això el meu cap rumiava i rumiava. No hi havia manera de tenir-ho clar. Un fracàs els contes que havia de fer.

Records

De tant esclatar-me el cap, vaig recordar a la Montse Avellaneda una nena del parvulari que vivia al carrer Sardenya i fèiem el mateix trajecte per anar a casa amb la meva germana. Sempre ens explicava com un conte, que s’havia trobar   un peixet,  a la platja on estiuejava a Mongat.  Ens deia que el va recollir amb la galleda de fer castells i cada dia li donava menjar. I nosaltres ens ho creiem i li  explicàvem  a la mama totes incrèdules cosa que ella ens feia baixar de peus a terra.

Contes a la vora del mar per recordar

Doncs d’ella he fet un petit conte, he canviat el peixet per una sirena i que viu en un castell de sorra a la platja.

En un altre conte he optat perquè un cranc molt gran li regala una perla a una nena, doncs ella no sabia es troba una ostra i no sap el què  és i don venien i el cranc li explica que dins en el fons del mar hi ha unes ostres que fan perles.

De moment he fet aquests dos encara que tinc alguns més que ja vaig presentar.

Us passo unes fotos del que he fet aquests dies. El que més feina m’ha donat es il·lustrar les imatges amb colorants i  esmaltar les peces o botons de ceràmica. Estan fets a mà i un per un.

il·lustracions

Colorants, esmalts, pinzells i botons

preparats per esmaltar
esmaltant les peces o botons
sortits del forn i acabades les tapes

De moment he fet aquests, més endavant us presentaré uns de nous.

Petits contes o llibrets

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.