Sant Miquel de Fluvià

 

La 9a Fira d’Oficis Artesanals es va cel·lebrar el passat 28 de maig de 2017 a Sant Miquel de Fluvià, on vaig participar.

En primer lloc hem sortit de Canet de Mar a les 7:00 hores del mati i hem arribat per posar la parada a quarts de 8.

Hem tingut un dia magnífic ple de sol. Alhora de dinar ha entrat un ventet que hem  hagut de subjectar millor els tendals.

 

cartell
Cartell

 

9a. Fira d’Oficis Artesanals

 

Es la segona vegada que participo a una Fira de aquestes característiques. Per lo tant anava una mica peix en aquest aspecte, però ha resultat molt gratificant. Tots els expositors som artesans i cadascú feia demostració del seu ofici.

Aquesta edició anava sobre el tèxtil. Hi havien variïs teixidors. En primer lloc hi havien unes ovelles que les varen esquilar. Després agafaven la llana i la filaven manualment amb una filadora. Hi havia de un, dos, tres caps i per últim ho posaven al teler i  teixien una roba.  Era espectacular el resultat de veure el procés de la fabricació d’un teixit. A part de aquesta producció es veien altres tallers com l’estampació japonesa i modisteria.

 

Artesans

 

Hi havia uns 30 artesans. Terrissers fent una peça  al torn. Cistellaires fent coves i cistells. Fustes amb taules, pintades sobre fusta. Restauradors i restauradores arreglant mobles i cadires de reixeta. Enquadernadora. Ninotaires. Joiers. Ceramistes. Sabaters.  Forjadors. Escultors de pedra. Vidriers. Boixets. Mentrestant que tot això es amenitzat per espectacles tradicionals, ball de bastons i castellers. Musica al carrer, exposicions, tallers infantils. Visites guiades i tastets medievals.

 

Associació Artesans de Gràcia

artesans
tots junts

 

Entre d’altres artesans varem estar treballant els artesans de Gràcia. Dolors Just tèxtil, Atelier Robert, restaurador. Begoña Cabero, enquadernadora. Carles Farreny joier. Bufallums, ninotaires. Victòria Ibars ceràmica i botons.

La Dolors va fer un taller tèxtil amb un teler de alt llis confeccionant una bufanda. El Robert va fer una demostració de reparar una cadira amb reixeta. La Begoña en el seu bastidor va cosir un munt de revistes per després enquadernar. El Carles Farreny ens va endinsar a la joieria fent i soldant unes arracades. Les Bofallums ens van transportar a la innocència de la infància creant unes marionetes de dit, el drac i Sant Jordi. I jo vaig treballar fent botons amb trepant i d’altres amb uns motllos de guix escaiola.

 

Un dia Fantàstic

 

Va ser un dia fantàstic, va passar un munt de gent de tota la contrada. Del país, anglesos, francesos, italians que s’han instal·lat a pobles de la comarca.  Els hi agrada descobrir racons i els hi entusiasmant les Fires d’artesans auténtiques.

 

Estem molt agraïts a la Finucha que ens va tractar súper be. La organització impecable, el dinar col·lectiu va estar molt encertat. En fi a tota la població de Sant Miquel de Fluvià que ens va acollir molt be.

Gràcies a Sant Miquel de Fluvià per fer possible aquesta entranyable  9a. Fira d’Oficis Artesanal.

 

9a Fira d’Oficis Artesanals a Sant Miquel de Fluvià

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.