Gerres i bols de filferro

Gerre i bols de filferro es un altre activitat que faig.

S’han diu filferro a un metall  metàl·lic sigui de ferro, aram o coure, llautó… Es presenta amb bobines i es pot utilitzar per moltes coses. En construcció, joieria, circuits integrats, soldadura, informàtica,.. i reben segons per que s’utilitza un nom  o un altre.

Filferro d’acer, filferro recuit, filferro recargolat, filferro cromat,..

El filferro que jo utilitzo es filferro recuit per poder manipular.

Treballar el filferro es dur, al contari que la ceràmica que es toba, es a dir el fang es tou quan es treballa. Aquesta diferéncia de contrastos d’un material al altre, m’agrada experimentar-lo.

Es la primera vegada que faig aquesta mena de peça, gerres i bols de filferro i crec que hi han infinites possibilitats de treballar aquest material. Conjuntament amb altres com poden ser boles de ceràmica, boles de vidre, tubs de ceràmica o simplement deixar-se portar per qualsevol material. Ja que el filferro pot adaptar-se com vol.

Un dels meus  escultors favorits  del filferro fou Alexander Calder, va crear el que son les escultures mòbils que es mouen per l’aire o per un motor.

I uns dels  escultors que varen treballar en ferro foren,  Juli González i Pau Gargallo i que varen ser els percussors de la nova escultura del segle XX.

Gerres i bols de filferro
Etiquetado en:                            

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.