Diploma de Mestra Artesà en el ofici de Ceramista.

El dilluns 7 de juliol  en el Palau de la Generalitat, el President Mas em va atorgà el Diploma de Mestre Artesà  Ceramista«En reconeixement del mestratge i dels mèrits de caràcter extraordinari que ha acreditat»

El acte va molt emotiu, el President Mas va dir: » els mestres artesans mantenen viu els oficis, però també contribueixen a la reactivació econòmica del país. I es va engalzar el paper que tenim els artesans a la societat.

Després de entregar els reconeixements, Artur Mas ha volgut remarcar” el exemple positiu de cara al país” i que representen persones com els mestres artesans, i que entronca, ha dit, amb “un dels pilars de lo que ha estat tradicionalment Catalunya: un país de ofici i tècnica”.

 

 

si voleu saber mes

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=272515&idioma=0

L’artesà una manera de viure

El diploma de Mestre Artesà es un guardó que s’otorga  a aquelles persones que han fet de la seva professió un ofici. Un mitjà pedagògic per donar continuïtat a un o més oficis artesans.  Que han exercit més de vint anys de trajectòria professional reconeguda, amb domini tècnic de l’ofici, mèrits adquirits, docència demostrada, mestratge exercit i aportacions a l’ofici. Totes aquestes permises son les que han decidit que podia obtenir aquest diploma.

El meu guardo va ser per la meva aportació del ofici de ceramista dins el mon del botó.

Ha estat un honor per mi rebre aquesta distinció. En primer lloc perqué el meu pare també ha estat artesá i d’ell he apres l’art de treballar el fang. Al taller sempre havia fang per modelar algúna mà o algun cap. Vaig apendre a treballar amb les mans, a pintar, a preparar les eines, la fusta. Es a dir els materials que hi havien a casa  i per aixo mateix sento que aquest diploma també li pertoca a ell.

 

 

Diploma de Mestre Artesà
Etiquetado en:        

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.