Fira Modernista de Canet de Mar

Aquest passat cap de setmana es va fer la V Fira Modernista de Canet de Mar, tal com us varem anunciar. Nosaltres varem participar  com artesans fent demostracions.
Jo vaig possar el torn, fet principalment per els nens i nenes, és  a dir  els nens i nenes feien una peça al torn.

Preparació del torn

Preparava el fang, el posava al torn, el centrava i el nen o la nena es col·locava al meu costat assentat a una cadira.
Li ensenyava a obrir, tancar, pujar i fer una tassa, un bol, una guardiola, o el que sortís.
Després es rentava les mans a un cubell ple d’aigua que teníem al costat. Es fregava amb una esponja i eixugant-se amb un drap recollia el cartronet amb seva peça.

Dia molt gratificant

Va ser una experiència que feia temps no havia practicat. Fa molts anys al Saló de la Infància, juntament amb altres mestres fèiem això mateix que vaig fer l’altre dia.
Es molt gratificant veure l’entusiasme amb que els nens i nenes toquen el fang. Les pastetes es hi encanta i embrutar-se les mans els hi dona un plaer que no es pot definir.
Segur que puc embrutar-me deien alguns? a altres els hi feia una mica de respecta.
Als mes agosarats si llençaven sense pensar-ho.
Varen passar per les meves mans (mai millor dit) 116 nens, dissabte i diumenge de 11:00 a les 14:00 i de les 17:00 fins casi les 21:00.

Associació Artesans de Gràcia.

Nosaltres fèiem un col·lectiu d’artesans.
El sabater, artesania tèxtil, mosaics i trencadís, taller d’enquadernació, joier i pintat sobre seda tots membres de l’ Associació Artesans de Gràcia.
Va ser un cap de setmana molt atípic, enriquidor i gens avorrit. A vegades a les Fires estàs plantat com un arbre i sembles un animalet de zoològic, tothom mira i mira. Al contrari d’aquesta Fira que hem treballat molt, també ens han mirat, però no com un animalet sinó com a persones que tenim ofici i ens donen el valor del nostre treball.

Animació

A més a més estàvem força animats amb les comparses que de tant en tant pesaven per la plaça i animaven encara mes al personal.

Donació d’una bufanda i un mocador

El diumenge al vespre abans de tancar la Fira la  M.Dolors va fer donació d’una bufanda al Gegant i la Cristina  que pinta seda  va donar un mocador a la Geganta, totes dues coses treballades també per els nens i nenes que varen passar per la Fira.
v fira modernista de canet de mar
bufanda

A la Mercé li feia gràcia probar-ho

Abans de recollir tota la parada es va presentar la Mercè i com una nena petita va provar de tornejar.

Li va encantar, però creia que això de centrar el fang i pujar-lo era mes sencill, va fer una gerra amb tot el fang que quedava al torn, i va dir-me que quan estigues una mica mes sec, li posaria el meu nom i la data en record de la emoció de haber tornejat.

v fira modernista de canet de mar torn
Mercé
FIRA MODERNISTA DE CANET DE MAR
Etiquetado en:                                                

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.