La visita al Museu del Càntir  ha estat obligació aquest dissabte passat,  on varem anar d’excursió a Argentòna per veure la exposició  del Museu del Càntir, la Teresa i jo.

Ella no havia vist com va quedar l’exposició i es va decidir a fer una sortida. Ens varem fer unes fotos i ara us les mostro.

 

 

 

El Museu del Càntir de Argentona, està lligat al aigua, està ple de càntirs de totes les èpoques des de l’edat del bronze fins els nostres dies.

Els origens del museu es relacionan amb la Festa del Càntir, que se celebra el 4 d’agost des del 1951 i que recuperà un aplec que se celebrava des del segle XVII, a causa d’un “vot de poble” a Sant Domènec, patró de les aigües, per protegir Argentona d’una greu pesta. Anualment, coincidint amb la Festa del Càntir el Museu del Càntir organitza la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa que varia de dates en funció del dia en que cau el 4 d’agost, per tal de difondre i afavorir el manteniment de la terrissa tradicional i per promoure els nous valors de la ceràmica de creació.

 

 

La visita al Museu del Càntir es una visita obligada per totes les persones que els hi agradi la ceràmica, la ceràmica popular, la història de la ceràmica, la cultura del aigua, els estudiants de disseny, les escoles, en fi a tots aquests que tinguin inquietuts per coneixer la nostra relació amb l’aigua. El museu consta del 4 plantes, 3 d’exposició permanent i la planta baixa que es botiga i sala d’exposicions.

Visita al Museu del Càntir
Etiquetat a:                

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

resuelve la operación * Límite de tiempo se agote. Por favor, recargar el CAPTCHA por favor.