Taller de botons amb pirogravat ha estat organitzat per Crafting Barcelona a la 1a. Gimcana Craf per la ciutat, en els barris de Sarria i Gràcia.

GIMCANA ” WE LOVE GRAFT”

El passat dissabte 17 de maig es va organitzar la 1era Gimcana Craft a Barcelona.

Nosaltres varem participar fent uns Tallers de botons amb pirogravat”.

El taller consisteix en fer uns dibuixos en uns botons de fusta  amb un aparell eléctric que es diu pirogravador, es com un llapis que la  punta es de metall i al escalfar-se crema la fusta,  hi han varies puntes i es poden fer dibuixos molt divertits.

la tècnica del pirogravat es molt antiga. Amb el gravat de fusta es pot fer una estampa,” la xilográfia” es una tènica de impressió  sobre fusta, la fusta ha de ser dura, boix, olivera, cireraré, les fustes toves no serveixen, ja que es trencan. Aquest segell o estampa s’ enverduna de tinta i s’estampa sobre el paper, i aquests métode de treball es varen fer servir molt al segle XV, encara que ja s’utilitzava a la Xina i de fet es creu que va sorgir d’alla,  anteriors als any 200, també es va utilitzar a Egipte als segles VI o VII. La manera de treballar-la es fent els dibuixos mitjansant una gúbia o buril, encara que es pot fer amb el pirogravador.

 

 

Taller de botons amb pirogravat
Etiquetat a:            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

resuelve la operación * Límite de tiempo se agote. Por favor, recargar el CAPTCHA por favor.